Fifty+ViTT

De ‘ouderen’…we hebben ‘ze’ allemaal in onze omgeving maar vinden het moeilijk een getal te koppelen aan een leeftijd. Iedereen is zo oud als hij of zij zich voelt, een bij iedereen bekend cliché maar oh zo waar. De ‘senioren’ zijn met hun gezondheid bezig en zijn daardoor op zoek naar activiteiten die hun gezondheid toe laat, hebben wellicht overdag mogelijkheden en vinden sociale contacten bij hun sportactiviteit belangrijk. Zij zijn niet bezig met leeftijd. Met name het vitaal door het leven gaan wordt steeds belangrijker. Behoorlijk wat ingrediënten waar u als tafeltennisvereniging bij kunt aansluiten.  

Heeft u er weleens over nagedacht hoe senioren zouden passen binnen uw vereniging? Met welke relaties u kunt samenwerken? En wat de specifieke wedstrijdtak in houdt? Er liggen kansen! De Tafeltennisbond heeft speciaal voor deze doelgroep het 'Fifty+ViTT' programma ontwikkeld.

Achtergronden Fifty+ViTT
De verwachting is dat het aantal ouderen (50+) in 2025 oploopt tot ruim 17.000 mensen. Een groeiende groep dus. Een groep met mogelijkheden en groeiende kansen voor de verenigingen. Deze groep is kapitaalkrachtiger dan bijvoorbeeld 40- jarigen, zijn bezig met welzijn (lichaam en geest in balans) en ontvangen graag advies van iemand die verstand van zaken heeft. Daarbij vinden zij sociale contacten belangrijk, ook, of misschien wel juist, tijdens een sportactiviteit en willen zij graag leren. U leest het, een groep met mogelijkheden.
 
Met een passend aanbod gericht op deze doelgroep betrekt u een nieuwe doelgroep bij de vereniging waardoor groei mogelijk is. Niet iedere senior zit (direct) te wachten op vrijwillige taken maar wellicht is er wel een groep die overdag mogelijkheden heeft een rol te spelen in vrijwillige verenigingstaken.

Belangrijk gegeven is en blijft de gezondheid. Het is dé reden die mensen aangeven om te gaan sporten. Nu is tafeltennis als sport al zeer laagdrempelig maar als u verder denkt aan bijvoorbeeld tafeltennis als gezondheidssport dan is onze sport echt een goed middel. Niet alleen is sporten (en dus tafeltennis) goed voor de lichamelijke gezondheid zoals het versterken van spieren, botten en hart- en vaatstelsel, maar ook is tafeltennis goed voor onze mentale gezondheid. Denk hierbij aan preventie van Alzheimer en dementie.  

Bekijk hieronder beelden van Fifty+ViTT.

 

 

 

Aanbod NTTB
Wat kan de NTTB verder voor u betekenen? De NTTB heeft een Fifty+ViTT lessenreeks ontwikkeld waarmee u als vereniging aan de slag kunt. Dit pakket is op te vragen en hier staan 10 lessen in beschreven. Wij bieden begeleiding in de opzet van een aparte groep voor 50+’ers en kunnen u wijzen op mogelijke samenwerking in de Nederlandse sportstructuur.

Heeft u interesse om meer te weten te komen over dit programma, neem dan contact op met Marit Martens-Scheers via fiftyvitt@tafeltennis.nl of 06- 29 213 112.