Table Stars the Battle

LET OP: Table Stars the Battle 2020 krijgt een andere opzet, datum en locatie. Meer informatie hierover lees je in dit nieuwsbericht. Zodra er meer informatie bekend is wordt de website tekst aangepast. 

Table Stars the Battle is een tafeltennistoernooi voor basisscholieren! Jaarlijks organiseren veel verenigingen een eigen basisscholenkampioenschap. De NTTB stimuleert verenigingen om dit onder de naam van Table Stars the Battle te doen. De winnende schoolteams (per leeftijdscategorie gr. 5/6 en 7/8) van deze lokale edities mogen meedoen aan de landelijke finale van Table Stars the Battle en strijden dan om de titel 'best tafeltennissende school van Nederland'. 

Table Stars the Battle, lokaal basisscholenkampioenschap
Het organiseren van een basisscholenkampioenschap is een goede manier om kinderen uit de omgeving kennis te laten maken met tafeltennis als wedstrijdsport. Ook levert het mooie promotie op voor zowel de tafeltennisvereniging als de tafeltennissport in het algemeen. De NTTB heeft een drietal toernooivormen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij de organisatie van een lokaal basisscholenkampioenschap.

Table Stars the Battle, dé landelijke finale van het basisscholenkampioenschap
De NTTB organiseert elk jaar de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap: Table Stars the Battle. Dit grootse evenement vindt plaats tijdens de NK tafeltennis in Zwolle (Sportcomplex Landstede). De winnende scholen van lokale edities mogen deelnemen aan deze finale. Deze scholen strijden dan tegen andere scholen afkomstig uit heel Nederland om de felbegeerde titel: 'best tafeltennissende school van Nederland'. Door de unieke combinatie tussen breedtesport en topsport is dit een fantastische beleving voor iedereen!

Indien je wilt deelnemen met een team maar nog niet alle gegevens zoals namen en shirtmaten hebt, stuur dan een e-mail naar ondergetekende en reserveer een plek voor de landelijke finale.       

De eerste editie van Table Stars the Battle vond plaats op 3 maart 2013. Inmiddels zijn de tweede t/m zevende editie ook tot een succes gebracht (bekijk HIER het verslag van 2019). De Tafeltennisbond hoopt ook volgend jaar weer veel kinderen, begeleiders en supporters terug te zien tijdens de zevende editie van Table Stars the Battle!

Vragen over Table Stars the Battle kunnen gesteld worden aan Sven Groot via groot@tafeltennis.nl