Pingpongbaas

Op deze pagina vind je informatie over PingPongbaas.

Veelgestelde Vragen

Informatie voor de verenigingen

We onderscheiden drie soorten tafels: binnen-, buiten- en bedrijfstafels. Op deze tafels kan je de app inzetten en benutten. Wat daarvoor de beste manier is gaan we de komende periode ontdekken.

1. Binnentafels

De belangrijkste binnentafels zijn de tafels op de clubs. Natuurlijk zijn er ook tafels bij de mensen thuis (privétafels) en tafels bij bedrijven en instellingen. De laatste vallen onder de categorie bedrijfstafels. De tafels bij mensen thuis kunnen ook geregistreerd worden op het platform maar zijn minder interessant, want deze zijn immers niet toegankelijk. Maar de spelers natuurlijk wel.

Wat kan je als club hiermee:

Light versie
Biedt tafels ter verhuur aan in de App aan PingPongers en realiseer hiermee omzet: tafelverhuur en baromzet.

Hoe: registreer alleen de tafel(s) die je wil verhuren, op het tijdslot dat deze voor verhuur beschikbaar zijn.

Toekomst: betalen is in de App gerealiseerd.

Pro versie
Organiseer activiteiten zoals Open Toernooien en Cursussen voor PingPongers en maak gebruik van de gegevens in de App om meer PingPongers te vinden

Hoe: meld je activiteiten aan (media@tafeltennis.nl) waardoor ze een groter platform krijgen.

Toekomst: Gebruik de data van gebruikers uit de buurt om deze te benaderen. Het aantal gebruikers moet daarvoor eerst groeien en de functionaliteit moet nog ingebouwd worden in de App.

 

2. Buitentafels

In parken, op schoolpleinen en op andere openbare terreinen staan tafels. De droom is om alle tafels op de ultieme Tafeltenniskaart van Nederland in beeld te hebben. Maar we zullen nooit weten wanneer we dit hebben gerealiseerd. Door tafels te registreren komen ze in beeld en zien we of, hoe vaak en door wie er gespeeld wordt.

Light versie
Registreer de tafels in jouw dorp of stad en zet alle tafels op de kaart. Ontvang de QR-stickers en plak ze op de tafels. We krijgen inzicht in het speelgedrag.

Hoe: download de app en registreer de tafel.

Pro versie
Organiseer een activiteit (demo, clinic, rond de tafel) op een buitentafel. Ga in gesprek met de gemeente over de plaatsen waar tafels staan (of niet), het organiseren van activiteiten om de buurt in beweging te brengen en het eventueel aanvragen van subsidie.

Hoe: meld je activiteit aan via media@tafeltennis.nl en zet de activiteit daarmee op de kaart. Neem contact op om te leren van lopende subsidie aanvragen en activiteiten in andere gemeentes, zoals Apeldoorn, Groningen en Haarlem.

 

3. Bedrijfstafels

Wist je dat wekelijks meer dan 100 vacatures geplaatst worden met het woord Tafeltennis erin? Al deze bedrijven hebben een tafel staan en benutten dat bij het werven van personeel. Dan wordt er zeker gespeeld op die tafels! Bovendien is Vitaliteit en Bedrijfssport booming business. En weten we dat 8 uur zitten heel slecht is, ook al sport je 3x per week. Tafeltennis is daarin uniek: het kan op kantoor, onder werktijd en kost weinig tijd. 

Light versie: help mee de tafels in beeld te krijgen en degenen die daar spelen.

Hoe: bij welke van jouw leden staat een PingPongtafel op het bedrijf? Registreer de tafel en ontvang een pakket om het spel d.m.v. de app leuker te maken en laat zo het platform groeien.

Pro versie

Als je eenmaal weet waar gespeeld wordt kan je daarop inspelen. Zitten er 10 bedrijven met gemiddeld 50 medewerkers in jouw omgeving? Organiseer een bedrijfstoernooi. Biedt een Masterclass, demo of korte cursus aan. Biedt je speellocatie aan voor de iets fanatiekere speler. Bedenkt verdienmodellen buiten het lidmaatschap om. En wie weet levert het ook nieuwe leden op.

Hoe: meld je activiteiten aan (media@tafeltennis.nl) waardoor ze een groter platform krijgen. 

Toekomst: Gebruik de data van gebruikers uit de buurt om deze te benaderen. Het aantal gebruikers moet daarvoor eerst groeien en de functionaliteit moet nog ingebouwd worden in de App.

 

Algemene informatie

De app en het platform is vol in ontwikkeling. We weten niet welk idee het beste is en proberen diverse toepassingen. Heb je een idee neem contact op!
Alle functionaliteiten die nu in de app zitten zijn gratis voor gebruikers en verenigingen. In de toekomst komt misschien een betaalde versie van de app voor gebruikers met premium functionaliteiten. En zijn bepaalde gebruikstoepassingen voor clubs, die de clubs inkomsten opleveren, niet gratis. Op een gehuurde tafel inclusief betaling wordt bijvoorbeeld een afgesproken fee ingehouden. Hiermee verdienen we kosten en de ontwikkeling van de app terug.

Informatie voor de speler

Wil jij je onderlinge scores bijhouden, je speelmaten uitdagen voor een wedstrijd en 'Baas' van de tafel worden? Download de PingPongbaas App, registreer je speeltafel (of check of deze al geregistreerd is) en ga spelen.

Dat kan de speeltafel zijn op de club, de tafel bij jou op het werk of de tafel in het park of het schoolplein. Als tafeltennisser vind je het vast leuk om anderen enthousiast te maken voor het spel en met de App heb je daarvoor een tool in handen. Door meer tafels in beeld te krijgen dan alleen de tafels op de club, krijgen we zicht op de plekken waar onze sport gespeeld wordt. En door pingpongers te stimuleren om de App te gaan gebruiken, krijgen we ook de honderdduizenden in beeld die onze sport beoefenen, maar geen lid zijn. Als tafeltennisser kan je ambassadeur zijn van de sport!

Ga naar www.pingpongbaas.nl voor meer informatie.