Programma en presentaties

UPDATE 7 maart 2019:
Alle presentaties (plenair en workshops) van het Verenigingscongres 2019 zijn onderaan deze pagina terug te vinden, bij 'Relevante links'.
Mochten n.a.v. hiervan nog (hulp)vragen of opmerkingen zijn, dan kan er contact opgenomen worden met Marthijn van der Wal.

Uitnodiging/communicatie voorafgaand aan het congres:
Programma 
(het complete programma inclusief de omschrijving van de workshops vind je hier)

We openen het congres plenair. Na een korte introductie door Marthijn van der Wal worden de prijzen van de ledenwerfwedstrijd uitgereikt. Daarna is het tijd voor onze gastspreker Hans Slender (Docent Sportkunde | Onderzoeker Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap | Hanzehogeschool Groningen | Instituut voor Sportstudies).

De sportwereld is in transitie. Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, nieuwe manieren van communiceren en organiseren, andere verwachtingen van leden en andere stakeholders, er komt enorm veel op onze sportclubs af. Hans Slender is bedrijfskundige en sportwetenschapper aan de Hanzehogeschool en daarnaast verbonden aan SportDrenthe. Hij onderzoekt de rol van sportclubs in onze maatschappij en de manier waarop sportclubs kunnen omgaan met het steeds sneller veranderende speelveld. Wat kunnen clubs nu al doen om klaar te zijn voor de toekomst?

Tijdens de lunch is er gelegenheid om informeel met elkaar in gesprek te gaan.

Na de lunch zijn er twee workshop rondes, waar je de kans krijgt om dieper in te gaan op diverse onderwerpen vanuit ons thema. We bieden een ruime keuze uit workshops op bestuurlijk en/of technisch niveau. Na de workshops is iedereen welkom in de businesslounge voor de borrel. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met de andere aanwezigen. Vanuit de businesslounge kun je tevens de NK wedstrijden van dat moment goed volgen.

Het gehele programma van het congres ziet er als volgt uit:

10.00 uur – 10.30 uur              Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur – 11.15 uur              Opening en ledenwerfwedstrijd
11.15 uur – 11.30 uur              Koffie en thee moment
11.30 uur – 12.30 uur              Presentatie Hans Slender
12.30 uur – 13.30 uur              Lunch
13.30 uur – 14.10 uur              Workshopronde 1
14.20 uur – 15.00 uur              Workshopronde 2
15.00 uur – 15.15 uur              Samenvatting
15.15 uur – 16.30 uur              Afronding en borrel, mogelijkheid tot kijken NK wedstrijden

 

Inschrijven
We bieden dit gratis aan voor NTTB-leden die als bestuurslid of kaderlid actief zijn binnen onze sport. Dit is inclusief een toegangskaart voor de NK.
Er zijn een paar zaken met betrekking tot de inschrijving waar je rekening mee moet houden:

  • Het inschrijfformulier wordt per persoon ingevuld.
  • Wanneer een vereniging met meerdere deelnemers komt, wordt aangeraden om te kiezen voor verschillende workshops, zo wordt de meeste kennis op gedaan.
  • Inschrijven is mogelijk tot en met 17 februari 2019
  • Er is plek voor maximaal 120 personen. Daarom geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

Na het congres

Na afloop van het congres ontvang je informatie vanuit de workshops. We sturen je ook een evaluatie waarin we zowel je feedback vragen over het congres als ook vragen wat je mee hebt genomen uit het congres, waarmee je aan de slag wilt gaan binnen je vereniging en hoe we je hierbij kunnen helpen.

Als je nog vragen hebt horen we het graag en we hopen je natuurlijk te zien op ons congres. Meer info: vanderwal@tafeltennis.nl